Hírek

2007.08.15. 10:24

A Honvéd az egész országot képviseli

A 2006 nyarán tulajdonosváltáson átesett Budapest Honvéd főnix madárként támadt fel poraiból egyetlen év alatt

BAMA

A 2006 nyarán tulajdonosváltáson átesett Budapest Honvéd főnix madárként támadt fel poraiból egyetlen év alatt. Megújult stadion, biztos anyagi háttér és eredményes csapat - a piros-feketék tavaly megnyerték a Magyar Kupát, a bajnokság tavaszi idényében csak a Debrecen tudta megelőzni őket, az idei pontvadászatot pedig százszázalékos teljesítménnyel vezetik, egyetlen magyar együttesként állnak a nemzetközi kupában.

Csütörtökön a német futball egyik zászlóshajója, az egykoron BEK-győztes (1983) HSV ellen szállnak harcba a fÕvárosiak. A siker azonban mit sem ér szurkolók nélkül, a Honvédnál úgy tartják: a klub nemcsak Kispesté, nem is Budapesté, hanem az egész országé.

"Rengeteg Honvéd-szurkoló van vidéken is"- mondta a Honvéd FC marketingpartnere, a 2 Face Kft. ügyvezetője, Gaál Zoltán. Általában két tőről fakad a Honvéd-szurkolók kötődése. Az idősebbek még a Puskás-féle aranykorszakra vagy az őket követő, Tichy Lajos, később Puskás Lajos nevével fémjelzett időszakra emlékeznek, a fiatalabbak pedig az 1980-as évekre, amikor Détári, Garaba, Esterházy és társaik sorozatban nyerték a bajnokságokat. Felmérések szerint a magyar futballszurkolók között a Honvédnak van a harmadik legnagyobb szurkolótábora. "A kérdés csak az, hogy mennyire aktívak a Honvéd- drukkerek"- folytatta Gaál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!