Hírek

2007.08.16. 13:58

A Fidesz tudomásul veszi Lengyel kilépését

Levélben tájékoztatja csütörtökön Navracsics Tibor frakcióvezetőt Lengyel Zoltán fideszes képviselő, hogy kilép a frakcióból. Lengyel azzal indokolta elhatározását, hogy az ellene indított „lejáratókampány” ne ártson a Fidesz-KDNP frakciószövetségnek. A politkusnak így a pártból is ki kell lépnie.

BAMA

Lengyel Zoltán 2002 májusa óta tagja a Fidesz frakciónak, s a jövőben függetlenként folytatja a parlamenti munkát, s állítása szerint a jövőben is együtt szavaz volt képviselőcsoportjával. Cser-Palkovics András elmondta, még nem csak a sajtóból értesültek a képviselő szándékáról. A helyettes szóvivő szerint így Lengyel párttagsága is megszűnik, ugyanis a Fidesz alapszabálya szerint, amennyiben a párt országgyűlési vagy kormányzati képviselője kilép a képviselőcsoportból, azt a pártból történő kilépési nyilatkozatnak kell tekinteni.

Az utóbbi időben Lengyel Zoltán több botrányba is keveredett. Múlt hónapban közúti igazoltatása dulakodással végződött Budapesten, állítása szerint ugyanis az őt megállító rendőrök bántalmazták. Az egyenruhások azonban azt állítják, Lengyel támadt rájuk és szidalmazta is őket.

Múlt héten pedig az Index videómegosztó oldalára került fel a képviselőről egy meztelenkép-sorozat, amelyből több a Blikk című napilapban is megjelent. A honatya cáfolta, hogy ő szerepelne a képeken és képmásával való visszaélés miatt indít személyiségi jogi pert a médiumok ellen, illetve több milliós kártérítést követel. Az érintett jogi képviselője is cáfolta, hogy ügyfele lenne a képeken, s állítása szerint a montírozást bizonyítja az is, hogy Lengyel Zoltánnak más testalkata van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!