Hírek

2007.07.03. 17:01

Szabó tetemre hívja Weklert

Érintettségi vádak hangzanak el oda és vissza az szdsz-es és a szocialista politikusok között

Szeri Áprád

Wekler Ferenc megvezette a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácsot (DDRFT). Ezt állítja Szabó Loránd, aki a testület innovációs bizottságának elnökeként kollégájának is nevezhetné Wekler Ferenc elnököt.

Ám Szabótól mi sem áll távolabb: a tanács június 29-i ülésén egyenesen hazugsággal vádolta meg Weklert. Tegnap ezt tavalyi DDRFT-jegyzőkönyvekkel támasztotta alá: szerinte a tanács jelenlegi elnöke – akkor még tanácstag – „átnyomatta" a testület 2006. márciusi ülésén azt a pályázatot, amit korábban a szakemberekből álló innovációs bizottság nem támogathatónak minősített. Ráadásul Wekler Ferenc egy vállalkozás révén, áttételesen érintett a pályázatban.

A tényekhez tartozik, hogy az ominózus 2006-os ülésen Wekler bejelentette: bár ő nem, de családtagjai érintettek a pályázatban, a szavazásban pedig nem vesz részt. Szabó Loránd szerint azonban ennek a bejelentésnek nem a vita közepette, hanem már kezdéskor meg kellett volna történnie. A tanács végül is két ellenszavazattal, öt tartózkodással és tizenegy igen szavazattal módosította a bizottság döntését és támogatásra javasolta a pályázatot.

 – Ez a horror! – hangzik Szabó Loránd méltatlankodása.

– Az a horror, hogy egy leszakadó régió fejlesztési tanácsában a projekteket generáló személyt, jelesül engem az innovációs bizottság elnöke és néhány más személy igyekszik ellehetetleníteni – fogalmazott Wekler Ferenc. – Ennek következtében ma egyetlen kiemelt projektje sincs a régiónak, szemben a többivel. Ha már az érintettség szóba került, akkor hadd mondjam el, hogy Szabó Loránd a Kapos ITK Kht. felügyelőbizottságának az elnöke. Ez a cég az Innocsekk pályázatoknál sokszor szerepelt közreműködőként együtt azzal a Hozam Kft.-vel, melynek ügyvezetője egyúttal a Kapos ITK ügyvezetője is. Azt meg nyilván senki sem veheti komolyan, hogy én a tanács ülésén tizenegy embert a torkánál fogva kényszerítettem az igen szavazatra... Az érintettséget valóban jelezni kell: én ezt megtettem, ellentétben Szabó Loránddal, aki a mai napig nem tett hasonló bejelentést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!