Hírek

2007.07.06. 17:44

Csányi Sándor kitüntette Horn Gyulát

É. S.

Nem maradt kitüntetés nélkül Horn Gyula. A köztársasági elnöktől ugyan elmaradt a gesztus, az OTP azonban a bank által adományozható legmagasabb elismerésben, a Fáy András-díjban részesítette Horn Gyulát 75. születésnapja alkalmából. Az elismerést Csányi Sándor, a bank elnök-vezérigazgatója adományozta a volt kormányfőnek, aki következetesen támogatta az OTP privatizációs stratégiáját.

Elmaradt a tegnap délutánra tervezett Gyurcsány-Gorbacsov találkozó, mert a volt szovjet főtitkár repülőgépe elromlott. De jött az üzenet, hogy az esti megemlékezésen már ott lesz több más neves külföldi politikussal együtt.

Nyakó István az MSZP szóvivője tegnap azt követelte a Fidesz elnökétől, szólaljon meg Horn születésnapja kapcsán és helytelenítse, hogy pártpolitikai alapon fosztják meg az általa is nagyra becsült egykori kormányfőt az elismeréstől. Emlékeztetett, Orbán Viktor kormányfőként 2001-ben elismerte és nagyra értékelte Horn érdemeit Magyarország európai integrációjában, tanácsait és kapcsolatait is igénybe vette.
Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke szerint Horn nem érdemelte ki azt a cinikus játékot, amit Gyurcsány Ferenc tett vele a kitüntetés kapcsán, hogy elterelje a rossz kormányzásról a figyelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!