Hírek

2007.07.24. 15:08

A legdrágább európai városok listája utazóknak

W. A.

Elkészült a svájci Mercer tanácsadó cég legfrissebb felmérése, melyben felsorolják a turisták számára legdrágább európai városokat. Az összeállításból kiderül, hogy mennyire kopasztják meg a turistákat a világ nagyvárosaiban. Az előkelő első helyet Moszkva nyerte el. Ez nem meglepő, hiszen az egyre szaporodó luxusbutikok és sorban épülő csillogó plázák világát meg kell fizetni.

London került a második helyre, de ez sem számít újdonságnak, hiszen az angolok fővárosa mindig is előkelő helyet foglalt el a divatos és pénznyelő városok közt. Ez számukra talán már presztízs kérdésnek is számít.

Nem úgy a brüsszelieknek, akik a tavalyi lista óta csaknem harminc helyet léptek előre! Tavaly csak a 70., míg idén a 44. helyen szerepelnek. Európa egyébként összességében is vezető pozícióban van, ami a pénzéhes városokat illeti. A világ 50 legdrágább városa közül 30 található itt, és csak a többi húsz helyezkedik el más kontinenseken elszórva.

A harmadik helyezett egyébként Szöul lett, Párizs a 13., Róma a 18., Bécs pedig a 19. a sorban. Budapest idén sincs a listán, persze azt mindenki eldöntheti, hogy ez elismerés vagy sem a számunkra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!