Hírek

2007.06.29. 19:30

Szélvédőmosóból készült a kisüsti?

Illegális szeszgyártással gyanúsított társaság hét tagját vezették bilincsbenpéntek délután a kecskeméti bíróságra a pénzügyőrök. A fináncok szerint gépjárművek szélvédőjének tisztítására használt ablakmosó folyadékból gyártottak tisztaszeszt a Kecel-Kiskőrös-Soltvadkert Aranyháromszögben”.

BAMA

A Nógrád megyei vegyipari káeftétől szerezte be az ablakmosó folyadékot egy kiskőrösi autósbolt, majd onnét vásárolták a többiek. A szélvédőmosón ugyanis nincs jövedéki adó, így jóval olcsóbban jutottak a gyanúsítottak a szeszhez.

Az adóbevételt különösen nagymértékben csökkentő, jövedékkel történő visszaéléssel gyanúsítják a nyomozási bíró által végül 30 napra előzetes letartóztatásba helyezett hét férfit. A bírónő szerint ugyanis fennáll a szökés-elrejtőzés, a bűnismétlés és a nyomozás akadályozásának veszélye. Amennyiben igazolódna a vád, 5-10 éves börtönbüntetéssel számolhatnak a gyanúsítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!