Hírek

2007.06.04. 17:00

Már a britek is óvatosak a magyar éttermekkel

a francia és az amerikai hatóságok után a britek is elkészítették tilalmi listájukat a budapesti éttermekről

BAMA

1997-ben két dán turista több mint egymillió forintért vacsorázott az egyik belvárosi halászcsárdában: azóta a francia és az amerikai hatóságok után a britek is elkészítették tilalmi listájukat a turistákat megkopasztó, a valós árnál többet számlázó rossz hírű budapesti éttermekről.

Az amerikai követség internetes oldalán már évek óta látható egy névsor a rendszeresen túlszámlázó éttermekről. A francia külügyminisztérium honlapja is figyelmeztet a kockázatokra. Listájuk több mint 250 tételt tartalmaz. A vendéglátóhelyek mellett külön felhívják a figyelmet a Ferihegyi repülőtér taxisaira.

A brit nagykövetség és a főváros turisztikai vonzerejéért felelős Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. hivatalos indoklása szerint az éttermek túlszámlázása mellett nehézséget okoz a turistáknak a valutaváltás, az elveszett útlevél és a poggyász ügyintézése is. Tavaly csaknem 240 ezer brit turista látogatott hazánkba, akik 634 ezer vendégéjszakát töltöttek Magyarországon.

A Magyar Gallup Intézet korábbi, külföldiek körében végzett felmérése szerint a turisták az egyik legkomolyabb negatívumként élik meg Magyarországon a túlszámlázó éttermeket, szórakozóhelyeket.

Ezek is érdekelhetik