Hírek

2006.12.06. 06:20

Áll az alku: a százmillió nyomában

A licitálós tévéműsor egyre népszerűbb. Már annyi a jelentkező, hogy a műsorvezető Gundel-Takács Gábor magánkalkulációja szerint akár 40 évig játszhatnák a játékot. Kérdés persze, mit tervez a TV2.

Szabó Zoltán Attila

[caption id="" align="alignleft" width="270"] Laurentnek (középen) Gundel-Takács is nagyon szurkolt: a francia férfi ugyanis a játék idején munkanélküli volt
[/caption]A programigazgató sejtelmesen fogalmaz: „minden műsorral szemben az az elvárás, hogy megfeleljen a csatorna céljainak, piaci lehetőségeinek”. Azt persze Poich Lóránd sem titkolja, hogy „2006-ban biztosan egész évben fut a műsor, készül adventi és szilveszteri adás is. A 2007-es struktúráról – fűzi hozzá – a későbbiek során hozunk döntést”. Az óvatosság érthető, hiszen még a műfajban etalonnak számító Legyen ön is milliomos! esetében is többször sakkoznia kellett a rivális RTL Klub vezetőségének. Pontosabban: a tartósan magas nézettség reményében időről időre pihentették a programot. Közismert, hogy ez idő tájt is ezt teszik. A fentiek ismeretében joggal merül fel a kérdés, hogy a TV2-nél számolnak-e még az Áll az alkuval nagyjából azonos időpontban kezdődő Legyen ön is milliomos!-kvízzel, illetve egy új, minden eddiginél látványosabb vetélkedővel, amiről szintén lehetett már hallani kósza(?) pletykákat. Poich amondó: „önmagában ilyen információk ellen nem érdemes csatába indulni, de tény: amíg az Áll az alku és a Legyen ön is milliomos! egymással szemben futott, a TV2 játéka győzni tudott minden fontos célcsoportban”.

A játék kétségtelen erénye, hogy kipróbált program. Eddig negyven országban készítették el a helyi változatot. „Bizonyos országokban több nyelven is fut, sőt - büszkélkedik a programigazgató – az Egyesült Államokban például külön műsort készítettek a spanyol ajkú lakosságnak.” Itthon a legnagyobb nyeremény 100 millió forint volt, amelyet egy mindössze 19 éves fiatalember nyert meg nemrég. A legkisebb „nyeremény” összege 1, azaz egy forintot tett ki. „Többször vittek haza kis értékű tárgynyereményt, például locsolócsövet” – emlékezik Poich Lóránd.

A sajátos műsorszerkezet miatt a játékosoknak olykor sokáig ki kell tartaniuk, mire helyzetbe/ képernyőre kerülhetnek. A legtürelmesebb versenyző „díjáért” Tibi bácsi (polgári nevén Zengő Tibor) indulhatna. Ő január elejétől volt adásban, de egészen szeptemberig nem került játékba. Így csaknem kilenc hónapot töltött várakozással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!