Hírek

2006.11.28. 06:22

Többirányú csőbe húzások Sebestyén Balázstól

Másként veri át a hírességeket, mint Jáksó, ám a nézők, úgy tűnik, vevők a stílusára. Sebestyén Balázs nem titkolja: szinte egy teljesen új műsort építget.

Dián Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="260"] Balázs nem kedveli az öncélú ijesztgetést, és a nézőket is jobban beavatja az átverések megszervezésébe
[/caption]– Van beleszólása, hogy milyen elemekből építkezzen az újfajta Kész Átverés?

– Természetesen. A „célszemélyek” kiválasztásában ugyanúgy részt veszek, mint az átverések kitalálásában. És ezt nagyon élvezem. Jó kimozdulni a stúdióból, a terepmunka egyébként is mindig izgalmas.

– Egy ármánykodó műsor vezetőjének szüksége van humorérzékre?

– Feltétlenül, de nem csupán ez a szempont létezik. Fontos még a jó arányérzék és a kellő empátia is. Mi ugyanis nem megsérteni akarjuk „áldozatainkat”, hanem megtréfálni, méghozzá úgy, hogy annak a vége ne sírás vagy szitkozódás legyen, hanem egy jóízű, felszabadult közös nevetés.

– Hol a határ?

– Ezt mindig az adott helyzet dönti el. Ha az átvert illető reakciója kezd szélsőségessé válni, akkor természetesen közbelépünk és leleplezzük magunkat. Amúgy nekem alapelvem, hogy a csőbe húzások soha ne legyenek egyirányúak. Minden átvert személynek van esélye arra, hogy valamiképp kikecmeregjen az adott helyzetből. Akár úgy, hogy kidumálja magát, vagy úgy, hogy ő lép akcióba. Ezért nálunk az sohasem jó ötlet, hogy valakit becsalunk egy sötét utcába és jól megijesztjük. Erre mindenki egyformán reagál. Az, amit csinálunk, éppen attól érdekes, hogy sohasem lehet tudni, milyen választ kapunk.

– Mi változott a Jáksó-féle műsorhoz képest?

– Sokkal nagyobb a műsorvezető szerepe, és a nézők is több betekintést kapnak abba, mi zajlik a kulisszák mögött. Több kamerával dolgozunk, emiatt aztán az egész produkció hangulata is más, mint régebben.

– Milyenek az első visszajelzések? Jobban tartanak már öntől a kollégái?

– Á, dehogy, ahhoz még kevés idő telt el. A nézettség viszont igazolta a várakozásainkat, hiszen 1,3 millió embert sikerült a képernyő elé ültetnünk.

Sebestyén Balázs

SZÜLETETT: 1977. július 18-án

CSALÁDI ÁLLAPOTA: nőtlen

ISKOLÁI: Szegedi Tudományegyetem bölcsészkara (2004)

PÁLYÁJA: Z+, illetve Viva Tv 1997–2003, RTL Klub 2003–

HOBBIJA: az utazás

CSALÁDI ÁLLAPOTA: nőtlen

ISKOLÁI: Szegedi Tudományegyetem bölcsészkara (2004)

PÁLYÁJA: Z+, illetve Viva Tv 1997–2003, RTL Klub 2003–

HOBBIJA: az utazás Balázs nem kedveli az öncélú ijesztgetést, és a nézőket is jobban beavatja az átverések megszervezésébe -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!