Hírek

2006.11.20. 06:47

St. Martin a jégbarlangban

Nem tűntem el - mondja a népszerű popzenész, St. Martin. Koncertezik, járja a világot, filmzenét ír és ő komponálta a pólóválogatott indulóját.

Csontos Tibor

- Mintha eltűnt volna az elmúlt másfél-két évben.

- Ha az újságok címlapján keresett, igaza van. Csakhogy semmit nem teszek azért, hogy címoldalon foglalkozzanak velem, elkerülöm a botrányokat. "Csupán" járom az országot, koncertezem itthon és külföldön, a múlt héten jelent meg Égi vár című új lemezem, készülök további fotókiállításokra. Ennyit az eltűnésemről.

- Lehet, hogy a televíziók showműsoraiból, sztárportréiból hiányolom?

- Ami késik, az jó helyen van. Egyébként a saját műsoraimban lépek fel, ezeket néha úgy hirdetem: St. Martin koncertshow, melybe ha éppen nem hívunk táncosokat, a nézők akkor is kapnak egy kis show-t.

- Említette, hogy külföldre is jár a zenekarával. Merre fordultak meg mostanában?

- Franciaországban szerepeltünk az European Art of House nevű fesztiválon, voltunk Ausztriában, Svájcban pedig 3500 méteres magasságban, a világ legnagyobb jégbarlangjában szerepeltünk, itt készítettük el egyik videóklipünket is, a napokban pedig melegebb tájakra megyünk klipet forgatni: e hétvégén utazunk Görögországba, majd Olaszország következik.

- Változatlanul vonzódik a barlangokhoz.

- Évek óta nagy sikerrel tartunk koncerteket az Aggteleki cseppkőbarlang színháztermében. Nekünk is különlegesség, a közönségnek is.

- Köztudott, hogy szenvedélyes fotós és kiállításokat is rendeznek a képeiből.

A közelmúltban Jánoshidán, Erdőkertesen, Tokajban mutatták be fotóimat, s e kiállítások megnyitóján rendszeresen zenélünk is.

- Miként rendszeresen dolgozott színházakban is. Készülődik e újabb teátrumi produkció?

- Színházi munkák helyett filmzene talált meg. Pozsgai Zsolt készített játékfilmet Csontváőry Kosztka Tivadar életéről, ehhez komponáltam. A film címe Szabadságharc Szebenben, többek között Koncz Gábor, Rubold Ödön, Rátóti Zoltán játszik benne.

- Igaz, hogy a vízilabda válogatott is megkereste zeneügyben?

- Olyannyira, hogy megkértek, írjam meg a bevonuló indulókat. Megkérdeztem a Kemény-fiúkat, biztos, hogy rám, a lírai muzsikusra gondoltak? A jelek szerint biztosak voltak a dolgukban. Ez a szerzemény is szerepel az új lemezemen.

- Melyen Norman fia is énekel.

- Százötvenen jelentkeztek meghallgatásra, amikor a Rudolf című musicalre kerestek szereplőket, és Norman benne volt a legjobb tízben. Igaz, mondtam neki, hogy a legjobb háromban kell benne lenni. Énektanárhoz jár, komolyan veszi a tanulást, miként a közgazdasági egyetemen is. Egy felvétele felkerült a lemezre, utólag tudta meg... Egyszer talán a koncertjeimen is fellép.

St. Martin évekig vendéglátózott karib-tengeri hajókon, hazatérte után rockegyüttesben játszott. A kilencvenes évek közepén találta ki magát, a lágy, lírai zenét játszó szaxofonost. Lemezei többek között Ázsiáben jelentek meg. Turnézott az Egyesült Államokban és fellépett a híres londoni Marque klubban is.Családos, fia huszonegy éves.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!