Hírek

2006.11.20. 14:25

Révész Máriuszt tanúként hallgatták meg

Révész Máriuszt tanúként hallgatták meg az ügyészek az október 23-i megverése miatt tett feljelentésével kapcsolatban.

BAMA

Az ügyészség múlt szerdán közölte az MTI-vel, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos eljárásban történt bántalmazás miatt nyomozást rendelt el az országgyűlési képviselő feljelentése kapcsán. Lőrincz Edina, az ügyészség szóvivője akkor azt mondta: ha a bűncselekmény elkövetését megállapítják, akkor az elkövetőt két évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatja a bíróság.

Révész Máriusz ügyvédje, Futó Barnabás hétfőn emlékeztetett: a honatya hivatalos eljárásban történt bántalmazás és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés miatt tett feljelentést. Szerinte a súlyos testi sértést igazolja az, hogy a képviselő lapockája eltörött. Emiatt a jogi képviselő álláspontja szerint minősített esetről van szó és ha ezt a bíróság megalapozottnak ítéli, az elkövető halmazati büntetésként akár hét év szabadságvesztéssel is sújtható.

Révész Máriusz az ügyészségen arról beszélt, amit a tanúktól hallott - mondta el az ügyvéd, felidézve, hogy a képviselő nem emlékszik a történtekre, de több tanú meghallgatását kérték az ügyben, akik a történtekkor a helyszínen voltak és látták az esetet. Szólt arról is, hogy a Révész Máriusszal szemben foganatosított rendőri intézkedésről videofelvétel áll rendelkezésre, amelyet a tanúkénti meghallgatáson a képviselő is megtekintett. Futó Barnabás nem kívánt a felvételről részleteket elmondani, de hozzátette: az az eljárás során bizonyító erejű lesz.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!