Hírek

2006.11.29. 03:19

Nem engedték bevinni a saját kólámat a moziba

Olvasónk az egyik plazabeli moziba váltott jegyet. Bemenetkor nagy megrökönyödésére nem engedték bevinni a máshol vásárolt üdítőjét. Jogos volt-e ez a lépés?

Rados Virág

Az esetet elemezve nyilvánvalóan árukapcsolásról beszélhetünk – mondták a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában. A megállapodás így szól: én nyújtok neked a pénzedért egy szolgáltatást, amiért cserébe te itt nálam különféle termékekekt vásárolsz.

Ez így még rendben is lenne – ha a kedves olvasó nem a jegyszedőtől tudná meg a szabályt. Eszerint csak a mozi büféjében vásárolt üdítőt, illetve élelmiszert szabad bevinni a vetítőterembe. Ha ez a szabály, akkor azt az üzemeltetőnek már jóval korábban a vendég tudomására kellett volna hoznia. Például feliratokkal a kasszánál, vagy még inkább szóbeli tájékoztatással. Azaz a jegy vásárlásakor közölni kell a nézővel az említett feltételt. Ha neki ez nem felel meg, lehetősége van eldönteni, megveszi-e a jegyet. Elképzelhető, hogy cukorbeteg, és a büfében nincs cukormentes ital. Így az úr diszkrimináció áldozatául eshet.

Amennyiben tehát már a jegyvásárlás után tájékoztatnak minket az említett szabályról, az eljárás törvénytelen. Ha pedig ez a kitétel egyáltalán nem szerepel a mozi működési szabályzatában, mindenképpen az. Az eset elszenvedőjeként panasszal élhetünk a mozi üzemeltetőjénél.
Más lapra tartozik, hogy a filmszínház büféjében vásárolt pattogatott kukoricának viszont gond nélkül szabad utat adnak. Holott a ropogtatás, csámcsogás sokakat zavarhat a film élvezetében.

Rados Virág -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!