Hírek

2006.11.24. 11:40

MSZP: jövőre átlagosan 2.600 forintos nyugdíjemelés

Jövőre átlagosan havi 2.600 forinttal emelkednek az öregségi, a rokkantsági és az özvegyi nyugdíjak - mondta Korózs Lajos, az MSZP országgyűlési képviselője, pénteken Budapesten.

BAMA

2007-ben az évi 4 százalékos nyugdíjemelés összesen 97 milliárd forintos többletjuttatást jelent a nyugdíjasoknak - közölte az Országgyűlés szociális bizottságának kormánypárti elnöke.

Korózs Lajos elmondta: január 1-jétől a nyugdíjkorrekciós program keretében emelkedik az 1988 előtt nyugdíjba mentek juttatása.

Soltész Miklós, a Fidesz és a KDNP közös népjóléti kabinetjének vezetője az MTI-nek azt mondta: a kormány egyszerűen törvényi kötelezettségének tesz eleget, amikor a svájci indexálás szerint emeli a nyugdíjakat. Sajnos szükség is lesz az emelésre, mert az "úgynevezett reformcsomagok" oly mértékben terhelik meg a nyugdíjasokat, hogy elég nehéz lesz elviselniük az elkövetkezendő éveket - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!