Hírek

2006.11.15. 16:31

Megvan a tolvaj és a páncéltörő rakéta

A lőtér karbantartását végző alkalmazott volt a tettes, aki megpróbálta a helyszínre visszajuttatni az ellopott fegyvert

Sz. Sz

A rendőrséggel együttműködésben a Katonai Biztonsági Hivatal megtalálta a bakonyi katonai lőtérről eltűnt páncéltörő rakétát, valamint elfogták a rakétát eltulajdonító férfit. Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivője elmondta, a feltételezett tolvaj a várpalotai lőtér karbantartását végző cég egyik munkatársa.

A tettes, miután értesült arról, hogy keresik az eltűnt fegyvert, megpróbálta azt a helyszínre visszajuttatni. Mivel ezt nem látta kivitelezhetőnek, meg akart attól szabadulni, így Öskü és a 8-as főút elágazásától mintegy egy kilométerre, a Kőrishegyen tette le a rakétát. Ezt találták meg a hatóságok, később pedig a tettest is elfogták. Bocskai István a nyomozás érdekeire való tekintettel nem kívánta ismertetni a tettes felkutatásának részleteit.

A karbantartó azért tudott szabadon járni ezen a katonai területen, mert a karbantartás végző cég munkatársaként engedélye volt erre. Havril András, a Magyar Honvédség vezérkari főnöke az eltűnt harceszköz megtalálásának, illetve a felelősség megállapításának céljából kedden vizsgálatot rendelt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!