Hírek

2006.11.18. 06:37

Megatáncház és megaálom

Szombat este ismét színre lépnek a megatáncosok. A tíz legjobb napestig gyakorol, és élvezi a számára kibérelt luxuslakást.

Csontos Tibor

Egy budai luxuslakópark két lakásában készülnek a megatáncosok a szombat esti újabb versengő tánclépésekre. Ellátják őket étellel-itallal, havi apanázst is kapnak, nincs más dolguk, mint egész nap gyakorolni. Olter Wanda mégis inkább otthon alszik, azt mondja, itt nem tudna pihenni, de a nappali órákat persze itt kell töltenie, koreográfusok, stylistok veszik őket körül, hogy segítsék a táncprodukciót.

„Mélyponton voltam, azért is jelentkeztem, hogy kievickéljek a nehézségekből – mondja a szabadúszóként dolgozó táncosnő. – Remélem, profitálhatok a versenyből, az itt szerzett kapcsolatokból.” Majd megsúgja, hogy szerinte két fiú között dől majd el az első hely. A megatáncosok nem kergetnek hiú ábrándokat, tisztában vannak képességeikkel, s tudják, nem akkora sztárok, amilyenek a tízes döntő idején a megasztárok voltak. Mintha kisebb is lenne körülöttük a felhajtás, és a megasztárosokkal szemben ők még fel sem lépnek hetente egyszer egy belvárosi szórakozóhelyen, amiért az énekesek némi honoráriumot is bezsebelhettek.

Legfeljebb az okozott a héten izgalmat, hogy címlapokra kerültek az egyik döntős, Karsai Zita bájai. „Nem bánom a vetkőzést, bár nem tudom, hogy ez most jó vagy rossz nekem – mondja Karsai Zita. – A Megatánc szerintem nem arról szól, ki lesz az ország legjobb táncosa. Ilyen nincs is, nem lehet például összevetni fiú és lány táncost. Mintha a Mátrixban lennék, ez ugyanis nem a való élet.” Őt nem izgatja, nyer-e vagy sem, ha veszít, volt két gondtalan, kellemes hónapja az életében.

Baranya Dávid, ha nem jutott volna be a döntőbe, most Franciaországban turnézna a Budapest Balettel. Mégsem sajnálja, hiszen itt is sokat tanul, bár, mint mondja, zavaró, hogy többen porcleválástól szenvednek. „Szakmailag sem lesz haszontalan, hogy részt veszek a Megatáncban – mondja. – Kicsit zavar azonban, hogy körülöttünk nincs akkor őrület, mint amilyen a megasztáros énekeseket körülvette, mert jó lenne, ha még többen megismernének bennünket.” A csatornánál úgy döntöttek, jövő héttől péntekre teszik át a műsor sugárzásának időpontját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!