Hírek

2006.11.27. 18:23

Drágán hiányzott Kulcsár Attila a bíróságról, de leülheti

Kétszázezer forint pénzbírsággal sújtotta a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa Kulcsár Attilát hétfőn, amiért nem jelent meg tanúként a testület előtt. A volt brókert Bácskai Jánosnak, a maffiaellenes központ korábbi vezetőjének perében kívánták meghallgatni.

BAMA

Bácskai ellen hivatalos személyként elkövetett bűnpártolás és gondatlanságból elkövetett államtitoksértés miatt indult eljárás. Kulcsár ügyvédje közölte: védence beteg, és ezt igazolni fogja. A bíró ismertette: Kulcsár jelezte, hogy beteg, ezért nem tud megjelenni a bíróság előtt, ám mivel orvosi igazolást nem nyújtott be, ezért a tanácselnök kimondta, hogy a tanú szabályszerű idézés ellenére nem jelent meg.

Amennyiben a tanú nem fizeti meg a 200 ezer forintot, naponként ötezer forint levonása ellenében a büntetést le is ülheti, vagyis 40 napot kell rács mögött töltenie. Mivel Kulcsár Attila nem jelent meg a bíróság előtt, Bácskai János büntetőperét elhalasztották. A pert várhatóan csak jövőre tárgyalják majd. A döntés ellen a vádlott és védője is fellebbezést jelentett be. Zámbó Gyula, Kulcsár ügyvédje azt mondta: védence lebetegedett, mulasztását igazolni fogja a bíróságnak, így álláspontja szerint „valószínűleg nem kell fellebbezni a végzés ellen”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!