Hírek

2006.11.18. 14:04

Az Országgyűlésben lezárult a költségvetés általános vitája

BAMA

A Parlamentben befejeződött a jövő évi költségvetés általános vitája. A szabad demokrata Fodor Gábor szerint nem hallgatható el, hogy a gazdaság jelenlegi helyzetének kialakulásáért a kormánypártok is felelősek, de az igazmondást az ellenzéki képviselőkön is számon lehet kérni. Úgy vélte: nem igaz az a fideszes állítás, hogy 2007-ben megélhetési válság lesz Magyarországon, de kétségtelen, hogy családok tízezrei kerülhetnek nehéz helyzetbe.

Becsey Zsolt, a Fidesz európai parlamenti képviselője kijelentette: a maastrichti kritériumok teljesítésekor nem az államháztartási hiány, hanem a infláció lefaragása lesz Magyarország számára a legnagyobb kihívás, ezért antiinflációs politikára van szükség. Az MDF részéről Hock Zoltán azért bírálta a tervezetet, mert szerinte az koncepció nélküli, és a kormánypártok fűnyíró-elv alapján csökkentik a kiadásokat. A 2007-es költségvetés tárgyalása jövő héten a részletes vitával folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!