Hírek

2006.10.18. 11:40

A rendőrség hajlik a megegyezésre a Kossuth tériekkel

Takács András, a Kossuth téri tüntetők egyik vezetője szerint a rendőrség hajlik a területmegosztásra. A tüntetők jogi tanácsadójának is ez volt a benyomása szerdán.

BAMA

A Magyar Nemzeti Bizottság 2006 politikai ügyvivője elmondta: a rendőrség kezdeményezésére szerdán délután újabb tárgyalásokat folytatnak arról, hogy a Kossuth teret a tüntetők miképp használhatják az 56-os forradalom félévszázados évfordulója alkalmából tartandó állami ünnepségek idején. A rendőrség kezdeményezése váratlanul ért, mert kedden úgy záródtak a megbeszélések, hogy "eddig és nincs tovább" - jelentette ki. Hozzátette: a Kossuth tériek kialakítják álláspontjukat, és ezután mennek az újabb tárgyalásokra. Takács András úgy ítéli meg, hogy "a rendőrség hajlik a területmegosztás felé".

A nagyon jó hír az, hogy velem mint jogi tanácsadóval Lapid  Lajos, a budapesti rendőrfőkapitány közbiztonsági helyettese, azt közölte, hogy a Köztársasági Őrezreddel is egyeztetve lehetségesnek tartják, hogy egy bizonyos területen megmarad október 23-ra az úgynevezett kisszínpad, s a tüntetés folytatódhat - nyilatkozta Grespik László, a demonstrálók jogi tanácsadója. Hozzátette: a tüntetés szervezői kedden kifejezték az egyeztetésen, hogy hajlandóak magukat önkorlátozásnak alávetni, azaz "a kisszínpad szilenciumot hirdet arra az időre, amíg az állami ünnepség lesz".

Közlése szerint arra is vonatkozna az "önkorlátozás", hogy a Kossuth téri tüntetők megengedik egy viszonylag kisebb, füves terület tűzszerészeti vizsgálatát, illetve azok, aki ide bemennek,  személyi átvizsgálásnak is alávetik magukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!