Hírek

2006.06.14. 13:17

Miskolcon csökken a betegek száma

Kevesebb beteg jelentkezett vízfertőzéses tünetekkel szerdára virradóra az éjszakai orvosi ügyeleteken Miskolcon.

BAMA

Kedden huszonhét embert vettek fel hányásos, hasmenéses panaszokkal a kórház fertőző osztályára, ahol jelenleg 99 beteget kezelnek, de ez a szám folyamatosan változik - közölte Koleszár Lajos, a Semmelweis Kórház igazgató-főorvosa az MTI-vel. A miskolci gyermekügyeleten éjszaka összesen kilencen jelentkeztek, továbbá tizennégy felnőtt is felkereste az orvosokat a vízfertőzés miatti panaszokkal. A kórház ambuláns osztályán tizenkilenc beteget láttak el, ők a kezelés után hazamehettek.

Emlékeztetett arra, hogy a betegek székleteiből a vizsgálatok eddig a Calici vírust és a Campylobacter baktériumot mutatták ki. A fertőzés emberről emberre terjedése a hasmenésben szenvedő betegek környezetében fordulhat elő, ezért megelőzésképpen a személyi higiénés szabályok betartása, a gyakori kézmosás, az illemhely fertőtlenítése a legfontosabb feladat.

A városban csökkenni látszik a megbetegedések száma, ennek ellenére a kórházi ágyakat továbbra is fenntartják. A vezetékes vizet továbbra is tíz perces forralás után lehet fogyasztani, zöldség, gyümölcs mosásához, tisztításához, mosogatáshoz, fogmosáshoz is forralt víz használata javasolt.

Ezek is érdekelhetik