Hírek

2006.06.09. 11:15

Ivóvízmérgezés Miskolcon

Legalább kétszáz embert betegített meg a Tisza-parti városban a mérgezett ivóvíz, 26 embert kórházba kellett szállítani, heveny hasmenés és hányás miatt

MTI

A megbetegedések az egyetemvárosban, Miskolctapolcán,Hejőcsabán, Görömbölyön és Miskolc belvárosának a Városház tértől Tapolca felé eső területén történtek - mondták el az önkormányzat, az ÁNTSZ, a katasztrófavédelem és a Miskolci Vízművek Kft. szakemberei a vízügy telephelyén tartott sajtótájékoztatón. Káli Sándor, Miskolc polgármestere hangsúlyozta, hogy a borsodi megyeszékhely háromnegyed részén jó a víz. A Fővárosi Vízművek víztisztító berendezése mellett, amelyet a katasztrófavédelem vitt Miskolcra, a miskolci tejipar is segít a lakosság vízellátásában; ott pasztőrözött vizet készítenek. Bodnár Judit megyei tiszti főorvos arról számolt be, hogy a házi- és üzemorvosok több mint 200 megbetegedést jeleztek. A betegség jellemző tünetei: levertség, hányás, hasmenés.

Eddig 26 ember került kórházba, ők infúziót kapnak. A bakteriológiai vizsgálatokat folyamatosan végzik, pontos eredmény két-három nap múlva várható - fűzte hozzá. Vojtilla László, a vízművek igazgatója arról beszélt, hogy a miskolci vízvezeték-hálózat mintegy 120-140 kilométeres szakaszát kell átmosniuk és fertőtleníteniük. A bakteriális fertőzést először az egyetemvárosban és Hejőcsabán észlelték.Leskó György, a helyi polgári védelem vezetője azt mondta: a víz okozta fertőzés veszélye 43 ezer embert érint a borsodi megyeszékhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!