Hírek

2006.06.10. 17:18

Apadnak a folyók

A magyarországi folyók apadása miatt javult az árvízvédelmi helyzet. Az észak-magyarországi folyókon mérsékelték az árvízvédelmi készültséget.

BAMA

Csökkent a készültség a Tisza Nagyhalász-vencselői szakaszán és a Lónyay főcsatorna alsó szakaszán szombaton reggel hat órától, az apadás következtében pedig megszűnt a készültség a Zagyva felső szakaszán - áll Jakus György, az Országos Műszaki Irányító Törzs törzsvezető-helyettesének tájékoztatójában. A magyarországi folyók fővédvonalain jelenleg 2.134 kilométeren  van védelmi készültség. A töltéseken átszivárgott, illetve a kiöntött patakok vizének visszavezetését végzik két helyen a töltés átvágásával és Geszthely térségében szivattyúzással. A Hernád menti védtöltéseken pedig megkezdődtek a helyreállítási munkák.

Az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság az apadó vízállásra tekintettel megszüntette a készültséget a Sajón. Csont Csaba, az igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a Takta felső szakaszán is harmadfokról másodfokra mérsékelték a riasztást, ám az alsóbb szakaszokon továbbra is érvényben van a harmadfokú készültségi szint.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!