Hírek

2006.04.18. 14:08

Tízméteres szint körül tetőzhet a Tisza Szegednél

A legfrissebb vízállás-előrejelzése szerint néhány nap múlva a tíz méteres szintet is elérheti a Tisza vízállása Szegednél.

BAMA

A Tisza árhulláma Szolnok és Kisköre között tetőzik, a folyó lejjebb majdnem Titelig árad. Legerősebb az áradás - a Hármas-Körös növekvő vízhozama miatt - Csongrádnál, ahol a vízszint kedden reggel elérte az eddigi legnagyobb vízállást, a 2000-ben mért 994 centimétert. Szegeden kedden 6 órakor 980 centimétert mértek, 10 órára további négy centimétert emelkedett a folyó szintje. Itt a vízállás néhány nap múlva elérheti az 1.000 centimétert is - áll az  ATIKÖVIZIG tájékoztatójában.

A Körösök legújabb árhulláma valószínűleg szerdán tetőzik Gyomaendrőd térségében. A Hármas-Körös vízállása Szarvasnál kedden reggel 960 centi volt, ez hat centiméterrel magasabb, mint az eddigi maximum. A Maros legújabb árhulláma az országhatár környékén, Nagylaknál tetőzik, Makónál egy-két nap múlva várhatóan 530 centiméter körüli vízállással tetőzik a folyó. A Duna a Tisza-torkolat körüli szakaszon továbbra is rendkívül magas vízállású, de lassan apad.

Az ATIKÖVIZIG összes árvízvédelmi szakaszán változatlanul rendkívüli készültségi fokozat van érvényben. A védekezők létszáma tovább nőtt, most 1.762 ember van a gátakon. A védekezésben más vízügyi szervezetek mellett a katonaság és a lakosság is részt vesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!