Hírek

2006.04.25. 07:00

Nem akarok ennyit fizetni a kapu-felújításért

Olvasónk egyik nap hazamenet csekket talált postaládájában. Hatezer-ötszáz forintot kell fizetnie a társasház kapujának felújításáért. Az úr sokallja a megállapított összeget.

BAMA

A többség szava dönt – jelentették ki a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában. A társasház lakói kötelesek ennek alávetni magukat. Feltéve, ha a kapu felújításáról a közgyűlés döntött, és annak árát elfogadta. Mint az úr elmondta, a közgyűlésen nem volt ott, így nem is szavazott. Érdemes elmenni tehát az ilyen eseményre. Végtére is rólunk ugyanúgy szó van, mint a többiekről. Távollétünkkel azt nyilvánítjuk ki: nem érdekelnek minket a ház ügyei, felőlünk bármi történhet. Akkor hát mire ez a nagy utólagos tiltakozás? Hogy a kapu jól működjön, az minden lakó érdeke. Akinek ez nem tetszik, csapjon fel ajtónállónak – tette hozzá tréfásan az ügyvéd.

Ha a házban a közgyűlést szabályosan hívták össze, és a kérdésben megfelelő többségi döntés született, valóban ki kell fizetnünk a felújítás ránk eső részét – ért egyet a fentiekkel dr. Schneider Péter ügyvéd. Az már más lapra tartozik, mit ír elő hasonló esetekben a szervezeti működési szabályzat (szmsz). Lehet, hogy kétharmados többségi szavazatot, de az is előfordulhat, hogy háromnegyedes, illetve ötven százalék plusz egy fős szótöbbséget. Természetesen mindez a tulajdonhányad arányában értendő. Korábban mindenben a tagok létszáma szerint szavaztak, és persze szinte semmi nem volt, amiben mindenki egyetértett volna. Úgy pedig nem lehet egyről a kettőre jutni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!