Hírek

2006.04.24. 10:27

Felajánlja lemondását a Fidesz elnöksége

A Fidesz teljes elnöksége és Orbán Viktor is felajánlja majd a lemondását a Fidesz kongresszusán - közölte a Fidesz elnöke a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában hétfőn reggel.

BAMA

Mint elmondta, már szólt az országos választmány elnökének, hogy kezdeményezze a kongresszus összehívását, ahol mindenki, az elnök és az alelnökök is felajánlják majd a lemondásukat. Orbán Viktor azt mondta, a kongresszus akárhogyan is dönt is az ő elnökségéről, elfogadja azt. Kijelentette: a Fideszben nincs bűnbak-keresés, nem is lesz.

„A kampányért minden felelősség engem terhel” - mondta, hozzátéve: minden embert meg fog védeni, és mindenki mellett ki fog állni, senkinek nem lehet nagyobb felelőssége, mint az első emberé. A kérdésre, jól elemezték-e, hogy mi történik Magyarországon az emberek mindennapjaiban, azt válaszolta: „én nem csak a kampány idején mentem végig az országon, ezt a megelőző három évben is megtettem” - hangsúlyozta Orbán Viktor. „Én nem tudok médiából, budapesti értelmiségi, elemző, médiához hozzáférő hangadókon keresztül támogatást gyűjteni, most sem tudok, és azt gondolom a jövőben sem fogok tudni. Nekem kötésig kell állnom a magyar világban" - közölte a Fidesz-elnöke.

Orbán Viktor szerint a második forduló arról szól, hogy ki kormányoz. Hozzátette: az együttműködés és az összefogás nevű tantárgyból „hasaltunk el”. Mint mondta, neki van egy világos elgondolása arról, hogy ma Európában mi versenyképes, mi az amivel kormányt lehet alakítani és mi az amivel nem. „Ha töredezett jobboldal jön létre Magyarországon soha nem fogunk nyerni és nem fogunk kormányozni” - mondta Orbán Viktor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!