Hírek

2006.04.14. 12:38

Budapesten lehet a legolcsóbban aludni Európában

Budapesten lehet legolcsóbban szállodaszobát foglalni az európai nagyvárosok közül. A szálláshelyek ára azonban nemcsak nálunk, hanem Európa-szerte egyre csökken.

BAMA

Átlagosan 8,7 százalékkal lettek olcsóbbak a szálláshelyek Európa fővárosainak hoteljeiben 2005-ben, derül ki az egyik legismertebb szállodafoglaló internetes lap összeállításából. A hotels.com adatai szerint a legkedvezőbb áron tavaly Budapesten lehetett szállodaszobát találni átlagosan 84 euróért, ahol az előző évihez képest 13 százalékkal csökkentek a szálláshelyek árai. A második legolcsóbb főváros ebből a szempontból Berlin volt tavaly 85 eurós átlagárral. A német fővárosban azonban éppen csak egy százalékkal mentek lejjebb a szállodaszoba-árak 2005-ben. A szomszédos Bécs inkább a drágábbak közé sorolható 117 eurós átlagárral, és az ottani hoteletulajdonosok egy százalékkal még növelni is tudták kiadó szobáik árszintjét. A legnagyobb, 24 százalékos árcsökkenést a stockholmi szállodásoknak kellett elviselniük, de a svéd főváros a tavalyi utolsó negyedévi 116 eurós átlagárával még így is drága turistahelynek számít. A stockholmi szállodaszoba-árak meghaladják a párizsiakat is, ahol tavaly átlagosan 110 euróért lehetett szobát találni, 9 százalékkal olcsóbban, mint egy évvel korábban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!