Hírek

2006.04.21. 15:31

A Fidesz kivezeti az országot a nehéz helyzetből

A Fidesz készen áll arra, hogy mindenfajta megszorítás nélkül kivezesse a nehéz gazdasági helyzetből Magyarországot- mondta Orbán Viktor pénteken Mosonmagyaróváron.

MTI

A Fidesz elnöke a mosonmagyaróvári sétáló utcán felállított pódiumról szólt az összegyűlt nagyszámú érdeklődőhöz. Pap János, a város és a szigetközi térség Fideszes országgyűlési képviselőjelöltje mellett kampányolt, aki az első választási fordulóban második helyen végzett az MSZP-s jelölt mögött.

A szónok arra bíztatta hallgatóságát, hogy menjenek el vasárnap szavazni. Elsőként a nyugdíjasokhoz fordult. "Mi meg tudjuk őket védeni a gyógyszeráremelések, a gázáremelések, meg a villamosenergia árának emelésével szemben. Meg tudjuk őket védeni az ellen, hogy fizetőssé tegyék a magyar egészségügyet (...), de csak akkor, ha 23-án (...) segítenek bennünket" - hangoztatta.- "Adjanak egy esélyt nekünk, hogy megvédhessük őket" - tette hozzá.

Az első szavazókat is a voksoláson való részvételre buzdította, megjegyezve, hogy az első fordulóban sokan otthon maradtak közülük. "Ha azt akarják, hogy itthon boldogulhassanak, ha azt akarják, hogy magyar fiatalnak lenni ne csak egy állapot legyen, hanem egy lehetőség is, akkor (...), jöjjenek el a választásra. A magyar hazának szüksége van az első szavazó magyar fiatalokra" - mondta a szónok, akinek beszédét gyakori vastapssal és a pártelnök keresztnevének skandálásával szakította meg a lelkes közönség.

Orbán Viktor beszélt azokról a szerinte várható megszorításokról, amelyek bekövetkeznek, amennyiben a vasárnapi választásokat a koalíció nyeri meg. Úgy vélekedett: az első választási fordulóban a szocialistákra szavazó választópolgárokban is tudatosítani kell, hogy "saját maguk érdekében" szavazzanak Mosonmagyaróváron Pap Jánosra. "Mi csak akkor tudjuk őket megvédeni a fenyegető veszélyekkel szemben, ha ők is támogatnak bennünket április 23-án" - mondta a Fidesz elnöke.

Orbán Viktor változást sürgetett. "Ha nem lesz változás, a magyarok olyan megszorító csomagot kapnak a nyakukba, hogy Bokros Lajos hátizsákja kutyafüle volt ahhoz képest". (...) Ha nem változtatunk, a kormány a rossz politikájának az árát ismét a magyarokkal fogja megfizettetni" - vélekedett. Mindennek következményeként a nyáron tovább nő a munkanélküliség, tömeges elbocsátások lesznek, és elszabadulnak a gáz-, a villany- és a gyógyszerárak- adott prognózist Orbán Viktor Mosonmagyaróváron.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!