Hírek

2006.03.02. 16:32

Rendkívüli parlamenti ülés szerdán

A napirenden a nagyobbik ellenzéki párt Otthonteremtés Plusz Programja megvalósításához szükséges törvénymódosítási javaslata és a 14. havi nyugdíjra vonatkozó előterjesztése szerepel.

É. S.

Rendkívüli parlamenti ülést hívott össze jövő hét szerdára a Fidesz kezdeményezésére Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke. A napirenden a nagyobbik ellenzéki párt Otthonteremtés Plusz Programja megvalósításához szükséges törvénymódosítási javaslata és a 14. havi  nyugdíjra vonatkozó előterjesztése szerepel. "A be nem jegyzett Nomentana Kft. megalakításával és működésével kapcsolatban felmerült kérdések”-et tisztázó vizsgálóbizottság létrehozását is javasolják az Országgyűlésnek.

A Fidesz eredetileg jövő hétfőt indítványozta az ülésre, a házelnök azért döntött a szerda mellett, hogy a kijelölt bizottságok meg tudják tárgyalni az előterjesztéseket. A házszabálytól való eltérést a kormánypártok nem támogatták, így határozathozatalra a rendkívüli ülésen nem nyílik mód, csak az általános viták megkezdésére. „Örülünk annak, hogy a kormánypártok is belátták, az otthonteremtés ügye, a 14. havi nyugdíj kérdése, valamint Gyurcsány  Ferenc fantomcég ügyének megtárgyalása nem tűrhet halasztást” – jelentette ki Répássy Róbert. A fideszes képviselő reméli, hogy a kormánypárti frakciók nem csak vitatkozni akarnak, de támogatni is fogják a Fidesz javaslatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!