Hírek

2006.03.19. 17:18

Orbán Viktor: 3,2 millió ember írta a Fidesz programját

A Fidesz programja az első olyan könyv, amelyet 3 millió 200 ezer ember írt - hangsúlyozta Orbán Viktor vasárnap, a Fidesz őt miniszterelnök-jelöltnek választó kongresszusán.

BAMA

A Hajrá, Magyarország! című program a világ első könyve, amelyet 3 millió 200 ezer ember írt, egy egész ország és 15 millió  magyar ember számára - hangsúlyozta a politikus, külön köszönetet  mondva azoknak a baloldali érzelmű embereknek, akik elmondták  véleményüket a Nemzeti Konzultáció, a faluparlamentek, vagy az  Országértékelő beszélgetések során, illetve azoknak a baloldali  szakértőknek, akik részt vettek a vitákban.

Szerinte az elmúlt négy évben azzal foglalkoztak, hogy a  "közéletet visszagyökereztessék a mindennapi életbe", mert a  politika mérföldekre távolodott el az emberektől, és ezt a Fidesz  sem vette észre, amikor kormányon volt.

Hozzátette: a mostani kormány négy éve akarja távol tartani az  emberektől a demokráciát. "A politika helye a parlamentben van - mintha a nyolcvanas évek antidemokratikus egypárti fogalmait hallottuk volna újra" - jegyezte  meg, és kijelentette, ha bizalmat kapnak, a kormányzás ideje alatt  is folytatni akarják a konzultációkat.

A Fidesz és az MSZP programját összehasonlítva úgy vélte, hogy  egy nemzetegyesítő program és egy egyszemélyes program, a nemzeti  kormány és "az egyszemélyes magánkormány" áll szemben egymással.

Az ígérgetések kora lejárt, az emberek megoldásokat várnak -  mondta a pártelnök, aki arra tett ígéretet, hogy a Fidesz kormányra  kerülése esetén megőrzik a nemzeti vagyont, megfékezik a  munkanélküliség növekedését, a magyar érdeket helyezik előtérbe. (mti)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!