Hírek

2006.03.15. 10:55

Lemond Adrian Nastase

Miután a Szociáldemokrata Párt (PSD) 10 órás ülés után megvonta bizalmát Adrian Nastasetől, a politikus ma reggel bejelentette: lemond ügyvezető elnöki és képviselőház elnöki tisztségéről egyaránt.

BAMA

A szociáldemokraták nagy többsége ugyanis úgy ítélte meg, hogy Nastase egymillió dolláros, Tamara nevű nagynénjétől származó öröksége körüli ellentmondások, valamint az ellene korrupció gyanúja miatt indított ügyészségi vizsgálat rontották a párt tekintélyét.

Nastase viszont ma azt is közölte, mindettől függetlenül PSD-tag marad, és egyáltalán nem tart politikai jövőjétől.

Miközben a szociáldemokraták vezetői nem kívánták kommentálni a történteket, a volt ügyvezető elmondta, elfogadta sorsát, és csupán „bűnbaknak” érzi magát a PSD valamennyi belső problémájáért.

„Részben örülök, hogy így történtek a dolgok. Zavart volna, ha egy bizonyos idő elteltével a párton belüli negatív irányú fejlődést az én számlámra írták volna. Most már tudjuk követni, hogy valóban szükséges volt-e ez a lépés” – véli Adrian Nastase.

A pillanatnyilag még képviselőházi elnök ugyanakkor közölte, részt vesz ma az alsóház állandó bizottsági ülésén. Arról viszont egyelőre nem kívánt nyilatkozni, hogy még ma előterjeszti-e lemondását. „Mindent a maga idején” – sommázott. (realitatea tv, transindex)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!