Hírek

2006.03.03. 00:00

Lapvélemények Vlagyimir Putyin látogatásáról

BAMA

Vlagyimir Putyin Budapesten olyan ajánlatot tett, amit nehéz visszautasítani: legyen Magyarország Európa egyik energetikai központja – írja az Izvesztyija.
A javaslat azt jelzi, miként képzeli el az elnök az orosz–magyar kapcsolatok építését a választások után – teszi hozzá a lap.
A Kommerszant című liberális orosz újság szerint Kuncze Gábor szabad demokrata elnök „hálátlansággal” fizetett Putyinnak, amikor epésen megjegyezte: ha jól körülnéz a háztartásában, akkor fog még találni olyasmit, ami visszaadható nekünk. A riporter szerint az elnök viszszavágott Kunczénak: „ön azt mondta, hogy ha nálunk találunk valamit... A magam részéről viszont hálás vagyok önöknek, amiért törvényt fogadtak el arról, hogy ha önöknél kerül elő valami, akkor azt visszaadják Oroszországnak. Ezt fontos volt hallanunk morális okból”. A La Repubblica olasz lap szerint a  budapesti nyilatkozatok azt mutatják: a Kreml jelenlegi vezetése kész elszámolni a múlttal, benne a szovjet korszak közép-európai erőszakcselekményeivel. A cikkíró ugyanakkor óv attól, hogy elsietett következtetések szülessenek Putyin elnök szavai alapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!