Hírek

2006.03.18. 14:42

Gyurcsány: versenyképessé kell tenni az országot

Nem védekezni kell a verseny ellen, hanem versenyképessé kell tenni az országot - jelentette ki Gyurcsány Ferenc Tiszavasváriban szombaton az MSZP kampánynagygyűlésén.

BAMA

Rossz az a politika, amely a piac törvényszerűségétől próbálja megmenteni a magyar termelőket, hiszen ebben az esetben lemaradnak a világon kibontakozott gazdasági vetélkedésben - hangsúlyozta a miniszterelnök, mintegy ezer ember előtt elmondott beszédében. Hozzátette: az MSZP választási programjában olyan feladatokat határozott meg, amely megteremtik a lehetőségét annak, hogy Magyarország versenyképessé váljon a tervezett fejlesztésekkel és beruházásokkal.

Gyurcsány Ferenc az MSZP programjából kiemelte az ipari, a logisztikai és az idegenforgalmi fejlesztési terveket. Megemlítette, hogy a gyógyszer- és az autóipari-, valamint az energiatermelő biotechnológiai fejlesztések kiemelt hangsúlyt kapnak, továbbá Magyarországnak logisztikai központtá kell válnia Európában. Az utóbbihoz az autópályák továbbépítését, illetve a gyorsvasúti hálózat kialakítását elengedhetetlenül szükségesnek tartotta. Végül arról is szólt, hogy a munkaerőpiac kihívásainak megfelelő szakképzési rendszer átalakítását folytatni szeretnék, továbbá az elmaradott térségek felzárkóztatása, a rászorulók támogatása is a fontos célok között szerepel.

A kormányfő a rendezvényen bemutatta az MSZP választókerületi országgyűlési képviselőjét, Juhász Ferenc honvédelmi minisztert és kérte a hallgatóságától, hogy szavazataikkal támogassák a politikust, aki a párt alelnöke is. A nagygyűlésen megjelent Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke is, aki útban egy nyíregyházi konferenciára megállt Tiszavasváriban és elmondta: "Áprilisban a szavazóknak azt kell eldönteniük, ki az, aki hiteles, ki az, aki nem, ki az, akinek csak a hatalom kell, és ki az, aki szolgálni akar, ki az, akinek van programja, s ki az, akinek még most, három héttel a választások előtt sincs".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!