Hírek

2006.03.09. 10:44

Dél-Koreában van a világ legjobb repülőtere

A dél-koreai Incheon repülőteret választották az utasok a világ legjobb repülőterének. Európában holtversenyben a koppenhágai és a brüsszeli került a lista élére, derül ki a repülőterek nemzetközi szövetsége, az Airport Council International (ACI) jelentéséből.

BAMA

Az ACI a világ 66 repülőterén helyezett el kérdőíveket, melyeket közel százezer utas töltött ki. A szövetség harminc szempontból vizsgálta a légi kikötők teljesítményét. Egytől ötig terjedő pontszámokkal osztályozhatták az utasok a kérdőíveken például a dolgozók udvariasságát, a repülőtér tisztaságát, és a válaszok értékelésével alakult ki a a ranglista.

A kapott adatok alapján a világ legjobb repülőterének a dél-koreai Incheont ítélték az utazók, a második helyre holtversenyben Szingapúr és Hongkong került, de a harmadik is távol-keleti, Kuala Lumpur lett, tehát Ázsia az abszolut nyerő. A ranglistát egyébként földrészekre bontva is elkészítette az ACI. Az európai rangsorolásban Brüsszel és Koppenhága került holtversenyben az élre, második Zürich, a harmadik pedig Helsinki repülőtere lett. Amerikában Halifax győzött Ottawa és Denver előtt, a közel-keleti, afrikai régióban Dubai, Fokváros és Durban a sorrend, Ázsiában pedig értelemszerűen a világranglista sorrendjének megfelelően alakultak a helyezések. Mivel a szervezet minden kategóriában csak az első három helyezettet hozta nyilvánosságra, nem derült ki, hogy Ferihegy milyen teljesítményt nyújtott az utasok értékelése szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!