Hírek

2006.03.12. 17:24

A repülőterek még nem készültek fel a H5N1 vírusra

Egy amerikai vizsgálat szerint a USA repülőterei igencsak bajban lennének, amennyiben a közeljövőben karantét kellene kialakítaniuk a madárinfluenza-vírus megfékezésére.

BAMA

Tizennyolc - jelentős nemzetközi forgalmat is lebonyolító - amerikai repülőtérnek ugyan vannak kisebb, korlátozott számú karantén-állomásai.  Ezeket kellene "kölcsön adniuk" a helyi hatóságoknak, hogy elősegítsék a beteg utasok azonosítását, illetve elkülöníteni őket a többi utazótól. A legnagyobb repülőterek (többek között a bostoni Logan, a Washingtonon kívül lévő Dulles, a Seattle-i SeaTac, a Miamiban lévő és a New York-i JFK) egyelőre nem tudnak olyan elkülönítőt biztosítani, ahol egyszerre több utast akár több napon keresztül is megfigyelést alatt tarthatnának. A Los Angeles-i nemzetközi reptéren egy üres hangárt alakítanának ki karanténnak. Honolulu-ban pedig esetleg egy közraktárat rendeznének be adott esetben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!