Hírek

2006.02.06. 17:48

Nyomoznak a kormányfő cégügyében

Nyomozást rendelt el az ügyészség a Nomentana-üggyel kapcsolatban – közölte Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője. Az ügyben három fideszes képviselő, Deutsch-Für Tamás, Répássy Róbert és Szíjjártó Péter tett feljelentést.

T. G.

A nyomozás jelenleg ismeretlen tettes ellen, közokirat-hamisítás miatt folyik. Keresztes Imre közölte, a nyomozó hatóság soron kívül beszerzi a szükséges iratokat és megvizsgálja azokat, többek között az elévülés szempontjából is. A nyomozás határideje hatvan nap múlva jár le. A Nomentana Kft.-vel kapcsolatban korábban a Magyar Nemzet közölt cikksorozatot. A lap azt írta: a cég jogi értelemben – mivel az azonos nevű betéti társaság kft.-vé alakulási kérelmét a cégbíróság elutasította – 1993 és 1995 között nem létezett, azaz lényegében fantomcégként működött. Gyurcsány Ferenc kormányfő ennek ellenére a cég nevében szerződéseket kötött, a társaságot ügyvezetőként képviselve. A feljelentésben többek között az szerepel: fennáll a gyanúja annak, hogy Gyurcsány Ferenc jelenlegi miniszterelnök akkoriban több jogsértést követett  el, azzal pedig, hogy a törvényben előírt elszámolási mérleget és adóbevallásokat nem készítette el, megfoszthatta a magyar államot az adóbevételtől.

A reggel.hu kérdésére László Boglár, Gyurcsány Ferenc szóvivője azt mondta: a miniszterelnök egyelőre nem kíván reagálni a nyomozás hírére, mivel arról semmilyen tájékoztatást nem kapott.

Az ügyészség közölte: Deutsch-Für Tamás korábbi, a kormányfő Altus Rt.-jének egyes ügyletei miatt tett feljelentésével kapcsolatban is megszületett az állásfoglalás, melyet ma hoznak a képviselő tudomására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!