Hírek

2006.02.13. 15:35

Mégsem lesz házkutatás a volt miniszterelnöknél

Formai hibákra hivatkozva elutasította a román alsóház Adrian Nastasé volt kormányfő házkutatási indítványát, melyet csak parlamenti jóváhagyással folytathatott volna le a korrupcióellenes ügynökség (DNA).

BAMA

Kenőpénz elfogadása miatt emeltek vádat a volt román kormányfő, jelenlegi elenzéki képviselő, a román alsóház elnöke ellen. Az igazságügyminiszternek azért kellett az alsóházhoz fordulnia házkutatás-ügyben, mert parlamenti képviselőről van szó. A Nemzeti Korrupcióellenes Ügynökség Nastase bukaresti háza és egy prahova melletti birtok átkutatásához kérte az alsóház jóváhagyását. A Ház viszont azzal a formai indokkal utasította vissza az indítványt, hogy parlamenti képviselő esetében csak a Legfelsőbb Ügyészség kezdeményezhet ilyen kérelmet, nem az igazságügyminiszter.

A volt kormányfő letartóztatása még nincs napirenden, de a bukaresti média egyre hangosabb Nastase ingatlanügyeitől. A volt kormányfő állítólag gazdag nagynénikéjétől örökölt többszázmilliós ingatlanokat, amit viszont a hatóságok kétségbe vonják.

Nagy politikai nyomás nehezedik a Nemzeti Korrupcióellenes Ügynökségre is, az ellenzéki pártok képviselői a DNA működését biztosító egyik határozat-tevezet jóváhagyását próbálják megvétózni a parlamentben. (hotnews)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!