Hírek

2006.02.01. 21:01

Az UEFA a rasszizmus ellen

Azokat a klubokat, melyeknek szurkolói rasszista rigmusokat skandálnak, vagy ilyen jellegű transzparenseket visznek be a stadionokba, zárják ki az európai kupákból! - többek között ez a javaslat is elhangzott az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) rasszizmusellenes konferenciáján Barcelonában.

BAMA

"A szigorú büntetések önmagában nem jelentenek megoldást a rasszizmus leküzdésére" - mondta Lars-Christer Olsson, az UEFA főigazgatója. "Az európai államok hatóságainak, a sportági szövetségeknek és a kluboknak közösen és egységesen kell fellépniük a nemkívánatos megnyilvánulásokkal szemben."

Hozzátette, hogy a rasszizmus nem kizárólag a futball problémája: "Egy sajnálatos társadalmi jelenségről van szó, melynek megfékezéséért sokat tehetnek a labdarúgásban dolgozók.

A futballisták rengeteg ember számára hősök, példaképek, ezért az ő viselkedésük rendkívül fontos. A sztároknak a jövőben sokkal komolyabb szerepet kell vállalniuk a rasszizmus elleni küzdelemben." A tanácskozásra az FC Barcelona stadionjában, a Nou Campban került sor. Joan Laporta, a katalán klub elnöke beszédében hangsúlyozta: jelenleg a rasszizmus árt a legtöbbet a futballnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!