Hírek

2006.01.29. 16:23

Utcai harcot vívtak a neonácik és a baloldali tüntetők

Utcai harcot vívtak egymással a neonáci tüntetők, baloldali ellentüntetők és a rendőrök Stuttgartban. Az összecsapások során mintegy harminc ember, köztük tíz ártatlan járókelő és három rendőr is megsebesült.

F. A. K.

Az eseményeket a neonácik bejelentett, szabályos felvonulása váltotta ki. A mintegy 300 tüntető a véleménynyilvánítás szabadsága mellett tüntetett. Közben antifasiszta baloldali szervezetek egy másik tüntetést is szerveztek:  mintegy kétezren a neonáci mozgalmak betiltásáért vonultak az utcára. A rendőrség 800 embert mozgósított és feloszlatták az illegális baloldali tüntetést. Az antifasiszták ekkor átvonultak a másik városrészbe, hogy megakadályozzák a neonácik tüntetését, de a titlakozó megmozdulás véres utcai harcba torkollott. A rendfenntartók kilenc embert őrizetbe vettek, egyikük letartóztatása során súlyos sérüléseket szenvedett az arcán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!