Hírek

2006.01.12. 07:59

Ürülékes, szennyezett tojások a Tescoban

Háború robbant ki a magyar tojástermelő cégek és a Tesco között, mivel a hazai beszállítók szerint az áruházlánc rendkívül szennyezett lengyel tojásokat forgalmaz üzleteiben.

BAMA

A Baromfi Terméktanács (BT) bejelentést tett az élelmiszer-ellenőrző hatóságokhoz, mire a Tesco - állítja a BT - válaszként a magyar termelőket kilistázta áruházaiból.

Az élelmiszer-ellenőrző állomások már a múlt héten levetették a rossz minőségű tojásokat a Tesco egyes üzleteinek polcairól - közölte Földi Péter, a BT mezőgazdasági titkára a Világgazdasággal. Állítása szerint a tálcás, fóliázott lengyel termékek olyan fehér héjú tojásokat tartalmaztak, mintha azokat a súlyos szennyezettség miatt válogatták volna külön, és eredetileg nem étkezési célokra, hanem megsemmisítésre vagy állateledelnek szánták volna.

Földi Péter tájékoztatása szerint a múlt heti hivatalos intézkedések ellenére több Tesco-üzletben hétfőn újabb szennyezett lengyel tojás jelent meg, ennek egy részén már penésznyomok is láthatók voltak. Az érdekképviselet ismét bejelentést tett, amelynek nyomán a hatóságok egyes készleteket elkoboztak. További anomáliaként a tojástermelők a Tesco békéscsabai áruházában olyan importkészletekre bukkantak, amelyek értékesíthetőségi határideje állításuk szerint előre dátumozott volt. (VG)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!