Hírek

2006.01.14. 00:00

Tovább romlott a májbeteg kislány állapota

D. Á.

Péntekre virradóra tovább romlott a májbeteg kislány állapota – mondta a SOTE Transzplantációs és Sebészeti Klinikájának igazgatója. Járay Jenő azt már csütörtökön is közölte, hogy Rebeka kritikus, kóma közeli állapotban lélegeztetőgépen van, nem működik a mája, a veséje, és agyödéma lépett fel nála.
A kislány szervezetében kimutatták az influenza A vírusát, de nem tudják, hogy a gyógyszer  árt-e a gyermek májának, ezért nem kockáztatnak. Az orvosok készen állnak arra, hogy újra- műtsék Rebekát, amennyiben találnak számára megfelelő, 0-s vércsoportú szervet itthon vagy külföldön. A kórház tegnap közölte: ha nem találnak donort, a kislánynak legfeljebb 48 órája van hátra. Múlt hét szerdán hajtották végre az első élő donoros májátültetést, a gyermek máját eltávolították, és édesapja bal oldali májlebenyét kapta. A kislány állapota azonban hétfőn és kedden jelentősen romlott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!