Hírek

2006.01.11. 12:56

Tony Blair pofozza a gyerekeit

Kínos párbeszédbe keveredett az angol miniszterelnök egy kedd esti tévéműsorban. A BBC beszámolója szerint Blair bevallotta, hogy ha a gyerekei kihozzák a sodrából, időnként eljár a keze. Ez abban a műsorban hangzott el, melyben az agresszív családokra vonatközó új törvénytervezetet akarta népszerűsíteni.

BAMA

Nagy-Britanniában törvénycsomagot dolgoztak ki az egyre terjedő családi erőszak megfékezésére. A büntető intézkedések mellett számos támogatást is tartalmazó tervezetet Tony Blair a tegnap esti tévébeszélgetésben kívánta megismertetni az angol nézőkkel. Az új törvényre nagyon büszke és egyébként mindig magabiztos miniszterelnököt azonban szabályosan zavarba hozta a műsorvezetőnő, amikor megkérdezte Blairtől, hogy ő szokta-e pofozni a gyerekeit. Blair, akinek négy 5-21 év közötti gyereke van, így válaszolt: "Látja, ez érdekes kérdés, nem is tudom, azt hiszem a kisebbekkel már másképpen bánok, mint a nagyobbakkal." A műsorvezető meglepődve visszakérdezett: "Ön megpofozza a kicsiket?" "Nem, pont fordítva, de....azt hiszem...., nézze, ezek a pofonok.... Szóval, azt hiszem, azért mindenki tisztában van azzal, hogy mi a különbség egy pofon és a gyerekkel szembeni erőszak között. A probléma az, hogy az úgynevezett nehéz családokban jóval többről van szó, mint a gyereknek lekent pofonról. " 

A Blair kormány tavaly dolgozta ki azt a törvényt, mely alapján a szülők nem bánthattják fizikailag a gyereküket. Akár öt év börtönt is kaphat az, aki akkora pofont kever le a csemetéjének, hogy annak nyoma marad. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!