Hírek

2006.01.07. 00:00

Titkos felvétel a törökbálinti robbantókról

Nagy E. D.

Neveket és más, bűncselekményre utaló körülményeket is tartalmaz az a magnófelvétel, amelyet a törökbálinti robbanás gyanúsítottjai juttattak el a legfőbb ügyészhez, a rendőrséghez és más nyomozó szervekhez. Tóth Ferenc, az ügyben meggyanúsított Pyro-Technik Kft. ügyvezetője lapunknak részleteket nem mondott, csak annyit árult el, hogy saját maguk biztonsága érdekében nem hozták eddig nyilvánosságra a szalagot.
A felvételen egy férfi beszél a robbanásról, aki Tóth szerint aznap kereste meg a gyanúsítottakat, amikor szabadult. A korábban rendőrként dolgozó, majd rács mögé kerülő férfi azonban nemcsak az érintetteket, hanem a rendőrséget is megkereste.
A nyomozóknak már mást mondott. Azt, hogy százezer forintot ajánlottak neki a gyanúsítottak, hogy mellettük tanúskodjon. A cég képviselői szerint viszont tőlük kért pénzt információiért cserébe. Egy ilyen találkozón készült a most előkerült szalag is.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság arra hivatkozva, hogy a törökbálinti robbanás ügyében jelenleg iratismertetés zajlik, nem reagált a történtekre.
A Fővárosi Főügyészségen is csak azt erősítették meg lapunknak, hogy megérkezett a gyanúsítottak feljelentése a tanú ellen, ám ennek sorsáról még nem döntöttek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!