Hírek

2006.01.26. 12:34

Pekingben is támogatják a dúsítási tervet

Moszkvai látogatása után a kínai fővárosban tárgyalt Ali Laridzsani iráni biztos. Pekingben megerősítették: támogatják azt a tervet, hogy Teherán orosz vállalattal dúsíttassa az uránt leendő atomerőművei számára.

Cs. Cs.

Az Egyesült Államok változatlanul azzal vádolja Iránt, hogy atomfegyver előállítására készül. A brit-német-francia „EU-trojka” az egyeztetések megszakadása után arra szólította fel a Nemzetközi Atomenergia-ügynökséget (NAÜ), hogy vigye az ügyet az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé. A NAÜ a tervek szerint február 2-án ülésezik Bécsben. Ezt megelőzően a BT öt állandó tagországának külügyminiszterei és német kollégájuk Londonban találkoznak. A kínai külügyminisztérium szóvivője kijelentette, hogy a szankciókkal való fenyegetés nehezíti az Iránnal folytatott tárgyalásokat. Szavai szerint az orosz dúsítási javaslat jó kísérlet a helybenjárás megszüntetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!