Hírek

2006.01.06. 00:00

Omlások, földcsuszamlás Erdély és Dél-Románia közt

Az Erdélyt és Dél-Romániát öszszekötő út lezárása miatt óriási késések alakultak ki a tranzitforgalomban. A hirtelen jött olvadás az ország több vidékén már a múlt héten földcsuszamlásokat, sziklaomlásokat okozott, s egy ilyen sziklaomlás elzárta az Olt völgyén át vezető, Erdélyt Dél-Romániával összekötő országutat és vasútvonalat is.

E. Cs.

A DN7 jelzésű országút Ramnicu Valcea és Nagyszeben közötti szakaszán, Caineni helység közelében akkora föld- és sziklatömeg zúdult le, hogy teljesen elzárta a közúti és vasúti közlekedést a Vöröstoronyi-szorosban.
A kivezényelt műszakiaknak sikerült ugyan felrobbantaniuk és elszállítaniuk a sziklatörmelék nagy részét, de újabb sziklaomlás akadályozta az út megnyitását. Ez idő alatt a délre tartó kamionforgalmat Nagyszebentől Fogaras és Brassó irányába terelték el. Ez viszont kilométerekre nyúló közlekedési dugókat okozott a Brassóból a Prahova völgyén át Bukarest felé vezető fő közlekedési útvonalon. A vöröstoronyi szoros lezárása miatt naponta mintegy 10 milliárd lejes veszteség éri a szállítókat – mondta a bukaresti Új Magyar Szónak (ÚMSZ) Radu Dinescu, az Országúti Fuvarozók Országos Szövetségének főtitkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!