Hírek

2006.01.03. 18:13

Nem tudni, hol tart még a szünet

Az iskolák mintegy húsz százaléka hosszabbította meg a téli szünetet néhány nappal – állítja az Oktatási Intézményeket Fenntartók Országos Szövetsége (OFOSZ). A szervezet korábban már javasolta az oktatási tárcának, hogy a fűtési díjakon spórolva hosszabbítsák meg a téli szünidőt, melyre öt nap erejéig az intézményeknek saját hatáskörükben legális lehetőségük van. A minisztérium elvetette az ötletet.

T. G.

Lapunk azon kérdésére, hogy honnan származnak adataik, Kaszás Mátyás, az OFOSZ elnöke azt felelte: felmérés nem készült, az arány amolyan „becslés”. A szervezet vezetője szerint a közoktatást ért elvonások miatt a spórolásra képtelen intézmények egy része kemény tél esetén márciusra komoly közüzemi díjtartozást halmozhat fel, elsősorban az ötszáz fő alatti kisiskolák, az alapítványi és egyházi intézmények érintettek.

„Az Oktatási Minisztérium nem tud arról, hány helyen hosszabb a szünet, az intézményeknek nincs bejelentési kötelezettségük” – mondta Arató Gergely. A tárca politikai államtitkára kijelentette, nem kívánják megváltoztatni a tanév rendjéről szóló rendeletet, azzal ugyanis „zavart okoznának”. Arató kijelentette: Kaszás Mátyásról nem is tudják, kit is képvisel. A reggel.hu utánajárt: az OFOSZ első embere többek között a Vidék TV vezetője, és a Magyar Vidék Párt alelnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!