Hírek

2006.01.04. 16:46

Még nem keltek el a belvárosi hirdetőoszlopok

A képviselők zöme nem ment el a rendkívüli ülésre, amely a belvárosi hirdetőoszlopok ügyét tűzte volna ismét napirendre. Pedig a reklámfelület a városrész fontos bevételi forrása lehet.

Rados Virág

Meghiúsult a cél, amiért szerda délutánra Steiner Pál V. kerületi polgármester rendkívüli ülést hirdetett. Azt szerette volna elérni, hogy a testület hozzon jogszerű és igazságos döntést 49 belvárosi hirdetőoszlop ügyében. Ám az eseményen egyetlen jobboldali képviselő sem jelent meg, márpedig ők alkotják a grémiumban a többséget.

Mint ismeretes, a polgármester felfüggesztette a korábbi döntést, miszerint a csaknem ötven hirdetőoszlopot pályáztatás nélkül, havonta összesen 300 ezer forintért adnák bérbe a MAHIR Cityposzternek. Ez a kerület első embere szerint sérti a városrész érdekeit. Hiszen a felületeket az önkormányzat saját rendeletével ellentétben még csak nem is versenyeztették. A jobboldali tulajdonosi bizottság, majd a testület a piac kizárásával határozott. Ez fölöttébb különös akkor, amikor még a mozgó képeslapárusoknak is licitálniuk kell helyeikért. A MAHIR-nek egyébként ugyancsak a kerületben, de fővárosi kezelésben lévő területeken további hetven hirdetőoszlopa van. Ezek után másfélszer annyit fizetnek, és a közterület használatát is pályázat útján nyerték el.

Belváros-Lipótváros önkormányzati rendelete rögzíti azt is, hogy a közterület-használati hozzájárulás csak átmeneti jelleggel - legföljebb egy évre - adható. Ehhez képest a képviselők tíz évre bocsátanák a hirdetőoszlopokat a MAHIR rendelkezésére.

A cég állítólag jobboldali körökhöz áll közel. A történéseket illetően az érintett fideszes politikusok továbbra sem nyilatkoztak. Rubovszky Csilla Fidesz-frakcióvezető helyettes némi indulattal megjegyezte: a téma csekély fontosságú például ahhoz képest, hogy a kerület fűtési támogatást ad a rászorulóknak. Erről bezzeg nem tájékoztatja a sajtó az embereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!