Hírek

2006.01.13. 17:11

Már nem jár hitel a háziorvosoknak

„Január elseje után nem köthet új támogatási szerződést az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) egyetlen fog-, házi-, vagy gyermekorvossal sem” – nyilatkozta a reggel.hu-nak az OEP főosztályvezető-helyettese. A kormány ugyanis hatályon kívül helyezte azt a rendeletet, amely ezt négy éven keresztül lehetővé tette.

D.Á.

„Azok voltak jogosultak a hitelfelvételre, akiknek szerződésük volt az önkormányzattal, és vállalkozási formában végezték a tevékenységüket” – mondta Körösi László. Az orvos bármely banktól felvett hitelének törlesztőrészletét támogatta eddig az OEP. Körösi László szerint szerepet játszhatott a kedvezmények megvonásában az, hogy az OEP-ellenőrök eddig 50-60 praxist ellenőriztek, ahol több esetben is visszásságokat tapasztaltak. „A havi kétszer járó 25-35 ezer forintos támogatást kizárólag a közellátási feladatokat ellátó rendelők korszerűsítésére lehetett volna fordítani, ám az összeg sok esetben a magánpraxisokba került” – jelentette ki Körösi. Emiatt március végéig valamennyi alapellátó számíthat az ellenőrök látogatására. Körösi László hozzátette, hogy a négy év alatt voltak néha ellenőrzések, ám olyan átfogóra, amilyenre most számítani lehet, még nem volt példa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!