Hírek

2006.01.06. 18:32

Két év múlva magyar elnöke lehet a Fehér Háznak

Geroge Pataki egyórás évértékelő beszédéből a megfigyelők azt a következtetést vonták le, hogy New York állam kormányzója indul a következő elnökválasztás republikánus jelöltlistáján. Erre utalt többek között az is, hogy a kormányzó inkább a nemzethez szólt, mint New York állam lakóihoz, beszéde sokak szerint felért egy kampánynyitó monológgal.

D.Á.

Pataki ezúttal az adócsökkentés, a gazdaság élénkítése és az erőszakos bűncselekmények szigorúbb büntetése mellett kihangsúlyozta a megújuló energiaforrások fontosságát. A 2008-as elnökválasztás lehetséges indulói között felvetődött New York város volt polgármesterének, Rudolph Giulianinak és az állam jelenlegi szenátorának, Hillary Clintonnak a neve is. Harmadikként csatlakozhat hozzájuk George Pataki kormányzó, aki 1994 óta először tartott évértékelő beszédet úgy a New York-i törvényhozás előtt, hogy mindenki tisztában volt vele: kormányzóként jövőre már nem indul újra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!