Hírek

2006.01.24. 00:00

Elutasították a kormánypártiak Orbán javaslatát

Sz. Sz.

Tegnap elutasították a parlament foglalkoztatási bizottságának kormánypárti képviselÕi a Fidesz által felvetett úgynevezett munkahelygarancia-törvényjavaslatot. A tervezetet a párt még decemberben nyújtotta be azután, hogy Orbán Viktor Fidesz-elnök felvetette azt a parlamentben. A volt kormányfÕ által bejelentett ötpontos javaslat lényege, hogy a vállalkozásoknak áfát fizetni csak a kiegyenlített számlák után kell. Az államnak a számlák benyújtását követÕen határidÕre ki kell fizetnie az elvégzett munkát. Az EU-s pályázatok esetében a javaslat az elÕleg mértékét 25-rÕl 50 százalékra emeli, megakadályozza az áfavisszatartást, és garanciaalapot hoz létre a körbetartozások problémájának kezelésére.
Közben terítékre került a kis- és közepes vállalkozások helyzetérÕl készített jelentés is. Balsay István és Sümeghy Csaba (Fidesz) szerint az elÕterjesztés sikerpropaganda, miközben a kis cégeknél csökkent a foglalkoztatás. Filló Pál (MSZP) bizottsági alelnök kampányhozzászólásoknak minÕsítette ezeket a véleményeket. Hozzátette: a KSH-adatok a jelentésben szereplÕket igazolják, és nem az ellenzéki képviselÕk állításait.
A jelentést végül ellenzéki nemek mellett is megszavazta a testület.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!