Hírek

2006.01.07. 00:00

Elásta az apa az újszülöttet

Egy elásott csecsemő holttestére akadtak a rendőrök a Bács-Kiskun megyei Foktőn. A kisbaba tavaly márciusban jött világra, amikor 6-7 hónapos terhes édesanyját élettársa brutálisan bántalmazta.

Miklós László

Megtalálták a holttestét csütörtök este annak a csecsemőnek, akit közvetlenül születése után elásott pajtájában a Bács-Kiskun megyei Foktőn egy 30 éves fiatalember. A kisbaba mindöszsze 6-7 hónapos terhesség után jött világra az apa brutalitása miatt. A férfi olyan súlyosan bántalmazta áldott állapotban lévő élettársát tavaly márciusban a lakásukon, hogy megindult a szülés.
A szomszédok és a családtagok korábban jelezték a rendőröknek, hogy néhány hónapon belül kétszer is terhesnek látták a férfi élettársát. Baba azonban egyik alkalommal sem született, viszont mind a két esetben „lefogyott” a 23 éves nő. A nyomozás során kiderült, hogy az ötgyermekes fiatalasszony kétszer is terhes volt az utóbbi időben.
A második terhesség azonban a nyomozók szempontjából „tiszta” volt, merthogy spontán vetélés történt.
Az első esetben viszont megszülte az akkor 6-7 hónaposnak tartott csecsemőt az anya, mégpedig a férfi bántalmazásának hatására – tájékoztatta tudósítónkat Hortobágyi István rendőr őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A világrajött csecsemő az anya és az apa vallomása szerint halott volt, akit elástak a melléképületben. A nyomozás legfontosabb kérdése eszerint az lesz, hogy élve született-e a baba. Amennyiben igen, úgy gyilkosság történt.
Tegnap délután még nem érkezett meg az igazságügyi orvosszakértői vélemény a rendőrségre. A többi adat azonban a halvaszületés tényét erősítette, ezért egyelőre szabadlábra helyezték a korábban őrizetbe vett a férfit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!