Hírek

2006.01.30. 08:39

Bizonyítékokat hamisított a brit rendőrség

A brazil vendégmunkást a titkosszolgálat tévesen azonosította Hussein Osmannak, akit terrorizmus gyanúja miatt körüztek.

BAMA

A 2005 júliusában lelőtt brazil villanyszerelő ügyében lefolytatott vizsgálatok tükrében az angol titkoszolgálat tévedett. A News of the World hetilap hétvégi számában azt állítja, hogy a jelentéseket utólag meg is hamisította a titkosszolgálat.

A tűzparancsot végrehajtó rendőrök úgy tudták, hogy egy veszélyes terroristát üldöznek, a fejre leadott 7-8 lövés pedig a robbanásveszélyes merénylők semlegesítésének leghatékonyabb módszere. Mindazok, akik közvetlenül részt vettek az Osmannak hitt gyanusított elleni akcióban későbbi nyilatkozataikban egybehangzóan állították, hogy "Osman volt", akire lőttek. A titkosszolgálat viszont később a rendőrök vallomásokit "nem Osman volt"-ra változtatta. 

A brazil fiatelember szülei által indított eljárás sem zárult le. Ez  a vizsgálat arra keresi a választ, hogy a Menezes meggyilkoslása kapcsán vádolható-e szándékos félrevezetéssel a rendőrparancsnok. (News of the World)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!